Zpět

Školní jídelna

V naší školní kuchyni vaří dvě paní kuchařky - Vlastička a Miluška.

Připravují svačinky a obědy pro děti, obědy pro zaměstnance, dodržují a splňují přísná hygienická kritéria, nabízí dětem stravu pestrou, vyváženou a zdravou. Denně mají děti ovoce a zeleninu. U přípravy stravy a vydávání jsou důsledně sledovány a dodržovány alergie u dětí a dospělých, možnost pitného režimu po celý den, průběžně kontrolují plnění spotřebního koše. Spolupracují i s rodiči dětí a vyměňují si receptury. Děti nejsou do jídla nuceny, podporujeme pozitivní příklad.

Množství pokrmů

Dle zákona č. 110/1997 Sb., § 9a odst. 1, písm. c)

Pokrm

Množství pokrmu v gramech 
na jednu porci dle věkové kategorie

3 – 6 let

7 – 10 let

Dospělí 
(celá porce)

 

I. Přesnídávky, svačiny

Pečivo běžné, sladké, moučníky

40

50

 

Chléb, veka

50

55

 

Pomazánky, ochucené máslo

20

25

 

Máslo, Flóra, Rama, Perla

10

10

 

Ovoce, zelenina

60

65

 

Přesnídávka, pudink, jogurt, šlehaný tvaroh

100

120

 

Piškoty, cereálie

30

42

 

Nápoje ke svačinám

180 ml

200 ml

 

 

II. Polévky

Polévka

150

210

300

Opečené pečivo, krutonky do polévky

5

7

10

 

III. Hlavní jídla

Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

40

45

64

Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené

31

43

62

Kuřecí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

31

43

62

Kuřecí stehno pečené

70

98

140

Kuře na paprice (bez kosti)

38

43

62

Krůtí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

31

43

62

Králičí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

32

45

64

Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí, králičí)

65

70

120

Sekaná pečeně, karbanátek pečený

65

80

100

Karbanátek smažený

70

98

140

Rybí file smažené, pečené, zapečené se sýrem

60

70

120

Rybí file, hejk, tilapie, pangas přírodní

50

55

98

Rybí file se zeleninou

100

120

150

Mořský úhoř, žralok

70

98

140

Rizoto s vepř., kuřecím masem, se zeleninou

140

170

300

Rizoto zeleninové

140

170

300

Zapečené těstoviny, zapečené brambory

175

245

350

Čočka na kyselo

150

210

300

Čočka, hrách se zeleninou

150

210

300

Fazole, cizrna se zeleninou

200

280

400

Fazolový, cizrnový guláš

175

245

350

Bramborové noky, halušky se šunkou

150

210

300

Vejce

1 ks

1 ks

1 ks

Těstovinový salát

150

210

300

 

IV. Sladká jídla

Krupicová kaše

180

252

360

Ovesná kaše s ovocem

230

322

460

Želmovka

160

224

320

Buchty plněné

150

210

300

Buchtičky se šodó

185

259

370

Kynuté ovocné knedlíky s tvarohem

175

245

350

Těstoviny s mákem, s perníkem

190

266

380

 

V. Přílohy

Omáčka

75

105

150

Šťáva k masu

25

35

50

Brambory vařené, šťouchané, bramborová kaše

125

135

250

Bramborový salát

150

210

300

Rýže, kuskus, bulgur vařené, dušené

80

112

160

Jáhly, pohanka vařené,dušené

100

140

200

Těstoviny, špecle, tarhoňa vařené

100

140

200

Knedlíky houskové

80

112

160

Knedlíky, noky bramborové

100

140

200

Pečivo kusové (rohlík, houska, bageta)

50

50

50

Pečivo krájené (chléb, veka)

50

50

100

Špenát

60

84

120

Zelí vařené, dušené

63

88

126

Zelenina míchaná vařená, dušená

63

88

126

Mrkev, hrášek, fazolky vařené, dušené

63

88

126

 

VI. Moučníky, saláty, oblohy, nápoje

Salát zeleninový, kompot

80

100

120

Zeleninová obloha

25

35

50

Zelenina, ovoce syrové

30

42

60

Okurka sterilovaná

25

35

50

Dresink, studená omáčka

25

35

50

Tvarohový krém, jogurt, pudink, přesnídávka

100

120

 

Nápoj (džus, mléko, čaj, voda, voda se šťávou)

200 ml

200 ml

200 ml



Hledáme KUCHAŘE/KUCHAŘKU

Hledáme do našeho týmu KUCHAŘE / KUCHAŘKU Náplň práce: Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků Výroba složitých jídel studené kuchyně Administrativa spojená s provozem školní jídelny…

Více informací

Poděkování rodičům za účast na akci „Halloweenská stezka s lampionovým průvodem“

Mockrát děkujeme všem rodičům, kteří se zúčastnili společně s dětmi středeční akce " akce „Halloweenská stezka s lampionovým průvodem“ ". Jsme velice rádi, že jste přišli a zapojili se. Těšíme se na d…

Více informací