Školní jídelna
V naší školní kuchyni vaří dvě paní kuchařky Míša a Marcelka
Připravují svačinky a obědy pro děti, obědy pro zaměstnance, dodržují a splňují přísná hygienická kritéria, nabízí dětem stravu pestrou, vyváženou a zdravou. Denně mají děti ovoce a zeleninu. U přípravy stravy a vydávání jsou důsledně sledovány a dodržovány alergie u dětí a dospělých, možnost pitného režimu po celý den, průběžně kontrolují plnění spotřebního koše. Spolupracují i s rodiči dětí a vyměňují si receptury. Děti nejsou do jídla nuceny, podporujeme pozitivní příklad.
Množství pokrmů
Dle zákona č. 110/1997 Sb., § 9a odst. 1, písm. c)
Pokrm |
Množství pokrmu v gramech |
||
3 – 6 let |
7 – 10 let |
Dospělí |
|
|
|||
I. Přesnídávky, svačiny |
|||
Pečivo běžné, sladké, moučníky |
40 |
50 |
|
Chléb, veka |
50 |
55 |
|
Pomazánky, ochucené máslo |
20 |
25 |
|
Máslo, Flóra, Rama, Perla |
10 |
10 |
|
Ovoce, zelenina |
60 |
65 |
|
Přesnídávka, pudink, jogurt, šlehaný tvaroh |
100 |
120 |
|
Piškoty, cereálie |
30 |
42 |
|
Nápoje ke svačinám |
180 ml |
200 ml |
|
|
|||
II. Polévky |
|||
Polévka |
150 |
210 |
300 |
Opečené pečivo, krutonky do polévky |
5 |
7 |
10 |
|
|||
III. Hlavní jídla |
|||
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené |
40 |
45 |
64 |
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené |
31 |
43 |
62 |
Kuřecí maso přírodní, vařené, dušené, pečené |
31 |
43 |
62 |
Kuřecí stehno pečené |
70 |
98 |
140 |
Kuře na paprice (bez kosti) |
38 |
43 |
62 |
Krůtí maso přírodní, vařené, dušené, pečené |
31 |
43 |
62 |
Králičí maso přírodní, vařené, dušené, pečené |
32 |
45 |
64 |
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí, králičí) |
65 |
70 |
120 |
Sekaná pečeně, karbanátek pečený |
65 |
80 |
100 |
Karbanátek smažený |
70 |
98 |
140 |
Rybí file smažené, pečené, zapečené se sýrem |
60 |
70 |
120 |
Rybí file, hejk, tilapie, pangas přírodní |
50 |
55 |
98 |
Rybí file se zeleninou |
100 |
120 |
150 |
Mořský úhoř, žralok |
70 |
98 |
140 |
Rizoto s vepř., kuřecím masem, se zeleninou |
140 |
170 |
300 |
Rizoto zeleninové |
140 |
170 |
300 |
Zapečené těstoviny, zapečené brambory |
175 |
245 |
350 |
Čočka na kyselo |
150 |
210 |
300 |
Čočka, hrách se zeleninou |
150 |
210 |
300 |
Fazole, cizrna se zeleninou |
200 |
280 |
400 |
Fazolový, cizrnový guláš |
175 |
245 |
350 |
Bramborové noky, halušky se šunkou |
150 |
210 |
300 |
Vejce |
1 ks |
1 ks |
1 ks |
Těstovinový salát |
150 |
210 |
300 |
|
|||
IV. Sladká jídla |
|||
Krupicová kaše |
180 |
252 |
360 |
Ovesná kaše s ovocem |
230 |
322 |
460 |
Želmovka |
160 |
224 |
320 |
Buchty plněné |
150 |
210 |
300 |
Buchtičky se šodó |
185 |
259 |
370 |
Kynuté ovocné knedlíky s tvarohem |
175 |
245 |
350 |
Těstoviny s mákem, s perníkem |
190 |
266 |
380 |
|
|||
V. Přílohy |
|||
Omáčka |
75 |
105 |
150 |
Šťáva k masu |
25 |
35 |
50 |
Brambory vařené, šťouchané, bramborová kaše |
125 |
135 |
250 |
Bramborový salát |
150 |
210 |
300 |
Rýže, kuskus, bulgur vařené, dušené |
80 |
112 |
160 |
Jáhly, pohanka vařené,dušené |
100 |
140 |
200 |
Těstoviny, špecle, tarhoňa vařené |
100 |
140 |
200 |
Knedlíky houskové |
80 |
112 |
160 |
Knedlíky, noky bramborové |
100 |
140 |
200 |
Pečivo kusové (rohlík, houska, bageta) |
50 |
50 |
50 |
Pečivo krájené (chléb, veka) |
50 |
50 |
100 |
Špenát |
60 |
84 |
120 |
Zelí vařené, dušené |
63 |
88 |
126 |
Zelenina míchaná vařená, dušená |
63 |
88 |
126 |
Mrkev, hrášek, fazolky vařené, dušené |
63 |
88 |
126 |
|
|||
VI. Moučníky, saláty, oblohy, nápoje |
|||
Salát zeleninový, kompot |
80 |
100 |
120 |
Zeleninová obloha |
25 |
35 |
50 |
Zelenina, ovoce syrové |
30 |
42 |
60 |
Okurka sterilovaná |
25 |
35 |
50 |
Dresink, studená omáčka |
25 |
35 |
50 |
Tvarohový krém, jogurt, pudink, přesnídávka |
100 |
120 |
|
Nápoj (džus, mléko, čaj, voda, voda se šťávou) |
200 ml |
200 ml |
200 ml |